Αν το πρόβλημα βρίσκεται εδώ, δείτε πως αντιμετωπίζεται:

ΠΟΝΤΙΚΙ

Ο πιο σαφής και εμφανής τρόπος για να καταλάβετε ότι στο χώρο υπάρχει ποντίκι, είναι τα αποχωρήματα. Οι «ακαθαρσίες» έχουν μήκος 3 έως 6 χιλιοστά όταν πρόκειται για το μικρό οικιακό ποντίκι και περίπου 12 έως 20 όταν πρόκειται για το ratus ratus
Μην παραξενευτείτε αν τις ανακαλύψετε στα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού. Μία χαρακτηριστική μυρωδιά από τα ούρα είναι επίσης αισθητή.

Το ποντίκι μπορεί να αναρριχηθεί σε κάθετους και σχετικά λείους τοίχους, μπορεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, μπορεί να κολυμπήσει για να περάσει απέναντι. Μπορεί να περάσει από άνοιγμα όχι πιό μεγάλο από το πάχος ενός μολυβιού, όταν πρόκειται για mus musculus και για πάχος όσο ενός αντίχειρα, όταν πρόκειται για ratus.

Πιθανώς να δείτε ακόμα σημάδια από τα δόντια του. Φαγωμένα καλώδια, χαρτόκουτα, ρούχα ή έπιπλα όπως και τα αποτυπώματα από τα πόδια και την ουρά σε σκονισμένα περάσματα δείχνουν παρουσία τρωκτικών στο σπίτι.
Μηχανικές παγίδες, ελκυστικές κολλώδεις επιφάνειες και ποντικοφάρμακα δεύτερης γενιάς χρησιμοποιούνται αναλόγως του είδους και του χώρου.