Πως θα απαλλαγώ από τα Ποντίκια;


Τα ποντίκια μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά η παρουσία τους στο σπίτι μπορεί να κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Αυτά τα μικρά θηλαστικά όχι μόνο επηρεάζουν την υγιεινή του χώρου αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων. Από τις ασθένειες που μεταφέρουν μέχρι τις ζημιές που προκαλούν, οι συνέπειες της παρουσίας τους είναι πολλές. Στο παρακάτω άρθρο, θα εξετάσουμε του λόγους που τα κάνουν επικίνδυνα & τους τρόπους αντιμετώπισης τους με στόχο ένα ασφαλές περιβάλλον.

Γιατί είναι επικίνδυνα;

Το ποντίκι είναι το πιο διαδεδομένο & γνωστό τρωκτικό στον κόσμο. Δραστήριο και παμφάγο, βασιζόμενο στην εξαιρετική όραση που κατέχει, αναζητά τροφή μόλις πέσει το σκοτάδι. Γιατί όμως είναι επικίνδυνα;

Τα μικρά τρωκτικά πέρα από ενοχλητικά, μεταφέρουν αρκετά μικρόβια και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του ατόμου.

Επίσης, είναι ικανά να καταστρέψουν τον εξοπλισμό σας, όπως καλώδια σε αυτοκίνητα, οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, και επιμολύνουν τρόφιμα & επιφάνειες.

Ήξερες ότι τα ποντίκια ζευγαρώνουν όλο το χρόνο, ενώ μπορούν να αναπαραχθούν από 4 έως 8 φορές το ίδιο έτος; Δύο ποντίκια σε 18 μήνες μπορούν να αποκτήσουν 1.000.000 απογόνους!

4+1 Τρόποι Αντιμετώπισης

Για να μπορέσετε να προφυλαχθείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Κλείσιμο εισόδων: Εξετάστε προσεκτικά το χώρο σας για τυχόν ανοίγματα ή περάσματα και σφραγίστε τα με τα κατάλληλα υλικά (π.χ. όπως σιλικόνη ή μέταλλο).

Τα ποντίκια κρύβονται μέσα σε τρύπες στο πάτωμα ή στα ντουλάπια, σε ρωγμές τοίχων, σε σωλήνες & αποχετεύσεις στον κήπο, την αυλή, την αποθήκη, το υπόγειο & το σπίτι.

Καθαρισμός των εξωτερικών χώρων: Κόψτε τους θάμνους και τα φυτά κοντά στο σπίτι σας, ώστε να μην προσφέρουν κάλυψη. Επίσης, πρέπει να απομακρύνετε σωρούς ξύλων ή άλλων υλικών (π.χ. συσσωρευμένα κουτιά) που μπορούν να τους προσφέρουν καταφύγιο.

Παγίδες: Εγκαταστήστε παγίδες σύλληψης σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους , ώστε να ελέγξετε την παρουσία τους για να τα αποτρέψετε να εισβάλλουν στο χώρο σας.

Ηλεκτρικές απωθητικές συσκευές υπερήχων: Οι ενοχλητικοί ήχοι μπορούν να κρατήσουν μακριά τα ενοχλητικά ποντίκια από την είσοδο του σπιτιού σας. Η λύση αυτή λειτουργεί προληπτικά ενώ εάν τα ποντίκια καταφέρουν να εισβάλλουν στο χώρο σας, θα συνηθίσουν και θα προσαρμοστούν σε αυτούς τους ήχους.

Αν δείτε στο χώρο σας περιττώματα από ποντίκια, φθορές σε συσκευασίες/έπιπλα ή αν ακόμη ακούτε ήχους ροκανίσματος κατά τη διάρκεια της νύκτας, τότε η Μυοκτονία είναι μονόδρομος! Λόγω της ταχείας αναπαραγωγής τους, η βέλτιστη λύση είναι να ζητήσετε βοήθεια από ειδικό. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι αμεσότερο σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τρόπους (φυσικά απωθητικά) και θα αποφύγετε περαιτέρω μολύνσεις & καταστροφή περιουσίας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *